Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 01/08/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page suivante Retour liste messages Imprimer
 aangekomen in het appartement na lange vermoeiende reis


Ik lig hier op mijn aan-Europese-gewoontes-aangepast-Japans-bed in het appartement dat voor 3 maanden mijn thuis zal zijn.  Ik heb spierpijn in mijn armen van een ganse dag (of hoe lang het ook was) met die zware bagage te sleuren.  Het was een lange vermoeiende reis, vooral omdat ik bijna niet heb kunnen slapen in het vliegtuig. 


Maandagmorgend is de mama van Maly mij komen halen op kot.  Daarna zijn we Maly gaan ophalen bij haar vriend thuis en naar Brussel Zuid gereden.  In Brussel Zuid kregen we onze vliegtuigticketten al.  We waren goed op tijd, dus hebben we daar nog ne koffie gedronken. ontbijt in Brussel Zuid met Milka-koe
Met de Thalys zijn we dan naar Parijs gereden.  We zaten zelfs in eerste klas…zalig veel plaats!
Dan in Parijs dus onze weg gezocht naar de incheck-balie voor Tokyo-Narita.  Het was ff stressen of onze valiezen niet te veel wogen.  De mijne woog uiteindelijk maar 19 kilo…tss ik had er nog ne kilo bij kunnen steken ;o).  Door alle controles, ik moest weeral gefouilleerd worden (ik heb er precies een abonnement op), en uiteindelijk op het vliegtuig.
De vlucht is heel goed verlopen.  Wel met vertraging opgestegen, maar voor de rest totaal geen problemen gehad.  Een zalig vliegtuig trouwens van Air France.  Heel breed, met twee gangen.  Maly en ik zaten langs weers zijden van zo ne gang.  Iedereen had een touchscreen schermpje voor zich.  Ge kon uit een aantal films kiezen (ik heb Ice Age 2 en “V” of vendange gezien), spellekes spelen, muziek luisteren etc.  Qua eten was er ook niet te klagen.  We hebben geen honger geleden.  Alleen nogal krap aan de benen, vooral als degene voor u het briljante idee kreeg om zich languit te leggen…grrrr.  Echt geslapen heb ik niet.  Ze hadden nochtans alle raampjes verduisterd om het gevoel te geven dat het wa nacht was.  Ma ja, der is zoveel lawaai nog en ge zit niet echt in een heel comfortabele positie.


Aangekomen in Tokyo Narita, halen we onze bagage op. aankomst in de luchthaven van Tokyo
We lopen naar de uitgang, waar Yoshi (mijn japanse prof., eigenlijk Yoshihiko Ohama, Yoshi voor de vrienden ;o)) ons al opwachtte.  Het is dus ‘s morgensvroeg als we in Tokyo aankomen (en eigenlijk rond 1u ’s nachts voor ons).  Eerst willen we in de luchthaven nog stopcontacten vinden waar we een europese stekker in kunnen steken en in een japans stopcontact steken.  Gelukkig is Ohama heel behulpzaam en vinden we dus een winkeltje waar we da vinden.


Daarna kopen we een treinticket om tot in Koriyama te geraken.  Da kost hier dus schandalig veel (zo maar efkes 75 euro), ma goe, ge rijdt wel met de zogenaamde Shinkansen, die super-rap rijden (ongeveer 200 – 250 km/h).  In het station moeten we nog wa wachten en we krijgen al direkt ne koffie van Ohama kadoo :o)
In de tweede trein die we pakken (dan is het hier ongeveer 12u30) krijgen we een lunch van hem.  We hebben iets Japans gevraagd natuurlijk en hij brengt ons een doos met allemaal verschillende kleine hapjes.  Om zo wa verschillende dingen te proeven: inktvis-dingske, gemalen en samengeperste vis, vleesballetjes, een soort van ei, rijstrolletjes…   Dat is blijkbaar iets typisch dat ge op de treinen kunt kopen en da heet een "Eki-ben".  We krijgen daar een fles koude groene thee bij.  Is nogal speciaal van smaak, want er is totaal geen suiker bij, maar wel verfrissend. Eki-ben op de Shinkansen-trein naar Koriyama
Dan komen we dus aan in Koriyama.  Er wacht al een student op ons (ik ben zijn naam al veregeten :S).  Twee andere komen aangereden met de auto en brengen ons naar ons appartement.  Ze kunnen amper een woord engels…da beloofd.


Het appartement is echt grappig.  De basis alee…  3 kamers, een badkamer (eigenlijk een soort bad in een hok), een toilet, en een keuken.  Ohama heeft zelfs een wasmachine voor ons geinstalleerd op het terras. Morgen zal ik wat meer vertellen over het appartement en foto's erbij zetten.


Om 16u komt er ne man om da gasaansluiting in orde te brengen.  Zelfs die gast doet zijn schoenen uit als hij binnenkomt.  Ik denk dat het de bedoeling is om uw huis niet vuil te maken, zodat ge zo min mogelijk moet kuisen of zo... Vanuit dat opzicht is het nog niet zo dom natuurlijk :o)


We hebben ons geïnstalleerd en doen een dutje tot 19u ongeveer.  Om 20u zullen de studenten ons hier oppikken en dan gaan we samen iets eten.  Dan hebben we ze allemaal ne keer gezien…amai om da alleen al af te spreken, is nie gemakkelijk…. :D
avondeten in japans restaurant met de studenten van Ohama avondeten in japans restaurant met de studenten van Ohama

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Suivant - Retour à la liste des messages

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty