Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 11/09/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 dojoobie en nietsiejoobie

Nu nog foto's en uitleg over onze dojoobie (=zaterdag) en nietsiejoobie (=zondag)!

Dojoobie mochten we uitslapen na ons feestje. Maly moest er wel op tijd uit, want ze had afgesproken met Shota om om 12u te werken op het labo.  Haar specimen moesten nog eens 'geverfd' worden met epoxy...en dat op ne zaterdag. Jenna en Kery waren bij ons blijven slapen en zijn tegen 14u terug naar Miharu gereden.
Ik heb een douche gepakt en ben dan naar het labo gereden om met Isao de foto's van gisteravond uit te wisselen. Maly heeft trouwens redelijk veel werk vandaag, dus heb ik niet zoveel zin om heel de tijd alleen op het appartement te zitten.
Daarna zijn we gewoon op het appartement gebleven: opruimen, was doen, internetten, onze week vertellen op de site… rust opt appartement

Nietsiejoobie, de verjaardag van Maly. Ontbijt klaar maken voor de jarige.
ontbijt voor de jarige
Om 9u hebben we afspraak met Isao aan ons appartement. Hij gaat met ons vandaag naar Mount Zaou! Eindelijk nog eens de frisse lucht van de bergen opsnuiven! Hij heeft zich overslapen, dus vertrekken we pas rond 10u (zolang dat hij maar zijn ogen kan open houden achter het stuur ist goe).
op weg naar Mt Zaou

Hoe dichter dat we de Mount Zaou naderen, hoe meer wolken en mist er op ons afkomen…da belooft! Het is toch wel zo’n drie uur rijden tot ginder. Het is 13u als we aankomen. Met de auto kunt ge al een heel eind naar boven rijden. Daar is er een parking en een restaurant, waar we eerst iets eten.
Daarna kunt ge in ongeveer een uurtje tot op de top stappen. Dicht bij het restaurant is er een klein tempeltje. Isao stelt voor om eerst te gaan bidden, zodat we levend terug zullen aankomen :o)  Hij bid misschien 3 seconden of zo…echt keikort. En hij gelooft zelfs in niks…een beetje raar naar ons gedacht.
tempel: bidden dat je levend terug aankomt
Maly en ik wagen nog eens een blik in de toekomst: we kopen zo een voorspellings-papiertje. Maly zal trouwen (daar heeft ze niet al te veel zin in :D), ze moet zich concentreren op haar studies. Ik zal "the shining one" ontmoeten, t.t.z. dé ware zal als een verschijning tot mij komen...ahum, minder goed nieuws: ik krijg fysieke pijn.
voorspelling van Maly voorspelling voor tin
Het is echt heel bewolkt, dus veel van de omgeving zien we niet. In de krater van de nu niet meer actieve vulkaan heeft er zich een meer gevormd. Isao weet ons te zeggen dat het water heel zuur is.
maly, tin en isao bij de Mt Zaou Isao, Tin en Maly bij de Mt Zaou meer in de krater van de vulkaan
Bovenop de Mount Zaou staat er weer een klein tempeltje. Zoals aan de ingang van elke tempel staat er hier ook een torii. Wel grappig zo op de top van een berg! wandel een heiligdom binnen op de top van een berg
Daarna is het terug naar beneden.
mist meer
Bij het terugrijden stoppen we aan een bekend winkeltje dat vanalles verkoopt dat met eieren is bereid. We kopen een klein puddingkje en een koffie (die is niet met eieren gemaakt natuurlijk ;D) puddingkje proeven

Op de terugweg stoppen we nog in Sendai, waar we vorige week ook naartoe zijn gegaan. Een vriend van Isao woont hier en neemt ons mee naar een restaurant waar ze zwarte miso-noedels serveren. Niet de noedels, maar de soep is zwart. Blijkbaar door gemalen zwarte sesam-zaadjes…het ziet er raar uit om te eten.
zwarte miso-noedels eten
Daarna gaan we nog de mediatheek van Sendai binnen, een nieuw gebouw van de architect Toyoto Ito.

Om 21u gaan we terug naar Koriyama, want dat is toch nog zo’n drie uur rijden! In de auto zetten we Isao zijn muziek eens goed luid, zoals wij ook in België doen als we in de auto rijden. Hij is het blijkbaar niet gewoon :D Elke keer als we aan een stoplicht stil staan draait hij de volumeknop weer stil…om de buurt niet te storen…hmmzzzz…maar Isao krijgen we toch al losser dan de andere studenten op het labo.
Om middernacht worden we heelhuids afgezet aan ons appartement…het was een toffe dag!

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par zonzan

le 11/09/2006 à 15:29:38

en tin ? was de lucht in de bergen daar echte berglucht ? als ik de foto's zie was het daarboven blijkbaar niet koud, hoe hoog zaten jullie daar eigenlijk ?
het ziet er wel mooi uit op de foto's
kus
mama

Répondre à ce commentaire

Par tinnetje

le 11/09/2006 à 15:37:33

het was er in ieder geval frisser en dat deed deugd! We liepen daar in t-shirt rond, maar dat is ook omdat we het warm hadden van naar boven te stappen :o) Ik weet niet hoe hoog die berg is. Ik heb gezocht op internet maar vind het niet...

Répondre à ce commentaire

Par de mama van Emmanuelle

le 15/09/2006 à 20:37:46

Dag Tin, nu mijn internetaansluiting thuis toch gaat, heb ik wat meer ruimte om ook jouw verhalen te lezen. Zo ontdek ik ook een andere stijl. Blijkbaar hebben jullie het samen heel fijn en beleven jullie veel plezier, maar is het onderdanige gedrag dat Japanners van vrouwen gewoon zijn, niet aan jullie besteed. Bedankt voor het ontbijt voor de jarige Maly. Groetjes, de mama van Emmanuelle

Répondre à ce commentaire

Par Tin Meylemans

le 02/10/2006 à 07:13:12

Hallo,
We hebben het hier inderdaad alle twee naar onze zin en we zijn elkaar nog niet beu gezien, alee ik toch niet :o)
Het is heel fijn om hier met z'n tweëen te zijn, dat geeft toch nog een extra steun. We laten ons hier in ieder geval niet doen!

Een ontbijt op haar verjaardag was het minste dat ik kon doen voor Maly! Het was in ieder geval met plezier.
groetjes, Tin

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty