Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 15/09/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 een rustig weekje zonder Ohama


Konichiwa!

Het is hier gewoon al herfst. Het weer is hier van de ene op de andere dag omgeslagen! Ongelofelijk...zoiets heb ik nog nooit gezien. Vorige week liepen we nog rond in zomerkleren...deze week reden we rond met onze jas en een pull aan!
In het begin van de week heeft 3 dagen aan een stuk geregend, zonder ophouden.  Woensdag hadden we bijna geen goesting meer om op te staan en naar het labo te fietsen, omdat we wisten dat we kleddernat gingen zijn. Maar we hebben het allemaal weer overleefd :o)

Het serieuse werk op het labo:
Deze week had ik het druk met specimen te maken.  Eerst moet ik altijd de juiste hoeveelheid water vinden die moet worden gemengd met de cement en het polymeer. Als de flow (een test waarmee je kan zien of de mortel niet te veel of te weinig water bevat) niet juist is, moet ge herbeginnen.  Opnieuw een bepaalde hoeveelheid water, totdat de flow tussen 165 en 175 mm gelegen is. Veel werk dus.  Eens dat ge dan de juiste hoeveelheid water hebt gevonden, kunt ge de specimen maken, dus de mortel in een mal gieten. Al dat heb ik samen met Miuki gedaan. Gelukkig heeft Maly ook werk in het labo, dan kunnen we ook nog wa in het Nederlands babbelen...Ik vind het wel tof om zo in het labo te werken, vooral omdat we dat in Leuven nog nooit hebben gedaan.
specimen maken specimen maken specimen maken specimen maken

Voor de rest is het heel rustig op het labo. Omdat Ohama in India zit, pakken de studenten het ervan: tegen 10 à 11u naar het labo komen, op tijd naar huis vertrekken...soit, niet al te veel te doen.
Donderdag keerde Ohama terug naar Koriyama. Tegen dat hij terug op zijn appartement is, had hij aan Shota gevraagd om zijn appartement te kuisen! Wij vielen van onze stoel toen we da hier vernamen. Die durven hier precies nooit 'nee' te zeggen tegen Ohama en worden echt gebruikt als meid! Voor ons gewoon niet te verstaan.

Vrijdag was Ohama al terug op het labo. Hij had voor iedereen een t-shirt meegebracht uit India ("pure indian cotton" bleef hem maar herhalen). Voor Maly en mij had hij nog een extra zijden sjaaltje mee...
Ohama moest vrijdag ook naar een facultaire meeting en wilde dat wij meekwamen om onszelf te introducen...ahum. Zoiets vind ik niet zo tof. Ik zei mijn naam...iedereen keek naar mij...gelukkig zei Maly dat ik best ook zei welk onderzoek dat ik deed. Da was het dan. Na een kort applaus van de proffen mochten we weer door...

Het plezante en ontspannende nieuws:
Dinsdag was het weer tijd voor ons badmintonuurtje met de familie Pareek. Tegen vijf uur rijden we dan naar hun huis (deze keer door de gietende regen!) en dan rijden we samen voort naar de sporthal. We zijn echt wel graag met Pareek en zijn familie: ze zijn altijd heel vriendelijk en eigenlijk heel gewone mensen. Hun kinderen vinden het ook altijd heel tof als we komen. Ik vind vooral Amon (9 jaar) keigrappig. Hij komt precies nooit energie tekort. Voor het badmintonnen heeft hij zwemles, maar hij is daar precies nooit moe van. Op het veld springt hij nog van hier naar daar om toch maar tegen het pluimpje te kunnen kloppen :D

Ik heb deze keer ook eens tegen Maly kunnen spelen. Maly heeft tennis gedaan vroeger, dus is het tof om tegen haar te spelen, ze durft tenminste tegen het pluimke te kloppen! We hebben deze keer ook foto's gemaakt...vooral eigenlijk als bewijs dat Maly wel degelijk sport :o) (blijkbaar zijn er die haar niet geloven).
maly tegen pareek
Nadien hebben ze ons getrakteerd in een Japans restaurant. Het was het restaurant waar we de allereerste avond (1 augustus) zijn gaan eten met de studenten van het labo! Dat leek al zo lang geleden...we werden er een beetje melancholisch van :o)

Woensdag was dé dag in mijn 'japanse' leven :o) ik ben gaan ZWEMMEN!! Woeehoee. 's Avonds ben ik naar het huis van Pareek gefietst. Kimiko heeft mij naar het zwembad in de buurt gebracht en ze heeft mij geholpen en alles uitgelegd. Omdat ik buitenlandse ben, krijg ik daar direct speciale tarieven aangeboden. Normaal gezien betaalt ge een tarief voor een hele maand te komen zwemmen. Omdat er al twee weken voorbij waren, heb ik maar de helft van dat tarief moeten betalen. Een klein formulierke invullen, betalen en het was geregeld. Toen ik buiten kwam, kreeg ik ook al direct een "membership card" in mijn handen gestoken. Das nog wel een toffe herinnering, want mijn naam staat er ook in het Japans op :D
Het zwembad zelf is 25m, maar heel rustig. Er zijn nooit echt veel mensen die gaan zwemmen. Donderdag ben ik weer gaan zwemmen en blijkbaar was er toen véél volk: amper 10 man! :o) Het water is wel warmer dan ik gewend ben (rond de 31°C), dus ik word wa rapper moe, mss ook omdat ik nu al een maand niet meer gezwommen heb! Het deed in ieder geval deugd.
Ik heb er al direkt een vriendin gemaakt: Masako. Ze leert engels, dus kon ik wel wa met haar babbelen. Blijkbaar komt haar Engels leraar ook af en toe zwemmen. Ze zei al direct dat ze mij dan aan hem zou voorstellen!

Woensdag moest ik ongeveer 20min fietsen van het zwembad tot aan het appartement, en dat in de gietende regen! Ik kwam dus druipnat aan op het appartement. Het resultaat werd zoals altijd gefotografeerd:

Vooruitzichten
Na een rustig weekje, weer een daverend weekend :D!! Vanavond vertrekken we naar Tokyo, want we hebben ticketten om morgen een sumo-match bij te wonen! Alle sappige details en foto's binnen een paar dagen!


Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par zonzan

le 15/09/2006 à 21:02:47

tinnetje,
ziet er allemaal super uit !!! ik zeg hier zo terwijl ik dat lees, tin komt niet meer terug, ze vindt haar zó tof dat ze zal blijven of terugkeren :o)
kusjes
mama

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty