Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 25/09/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 een week als alle anderen?...nee, niet echt!

Na veel problemen met de kikooboo-site, toch nog mijn verslag van vorige week:

Het is nog maar maandag en ik krijg al mails van ongeduldige fans ;o)
Nee, niet elke week is een herhaling van de vorige weken. Er zijn nog dingen en situaties die ons verbazen en we staan ook niet stil, vooral niet in het weekend. Lees maar:

Dinsdag en woensdag is professor Ohama er niet. Nadat hij terug gekomen is uit India, is hij bijna direct weer vertrokken naar China. Op het labo is het dus nog rustig, met andere woorden: iedereen slaapt uit en doet alles rustig aan.
Ik heb deze twee dagen wel veel werk. Er moeten 16 specimen getest worden. Ik moet dat samen met Blinky Balloon doen. Het is niet echt het tofste wat er is, maar ik heb tenminste iets te doen. Eén specimen testen duurt zo’n 20 minuten. Tijdens die 20 minuten kunt ge niet veel anders doen dan ofwel naar het computerscherm kijken ofwel naar het specimen kijken dat opgewarmd wordt. Dat is dus wat Blinky Balloon doet...en af en toe doet hij "blink blink" met z’n ogen (ik moet soms oppassen dat ik niet in de lach schiet! :D)...Het is wel de bedoeling dat ge het specimen in het oog houdt, want als het in brand schiet moet ge op een bepaalde knop duwen. Maar voor de rest is het gewoon wachten. En dan daarna het specimen verwisselen.
Redelijk eentonig dus en met Blinky kan ik geen uren volpraten. Soms probeer ik een gesprek op gang te brengen, maar meestal duurt het dan niet lang. Ik weet ondertussen wel dat hij al werk heeft voor volgend jaar en dat hij in het onderzoeksteam van een bedrijf terechtkomt. Hij ziet er inderdaad niet het type uit dat op een werf de lakens staat uit te delen…Ik heb hem ook wa over de sumo gevraagd, omdat we daar dan in het weekend naar gaan kijken waren. Volgens hem kunnen vrouwen wel sumo beoefenen, maar niet als professionele sport.

Dinsdag zijn we niet gaan badmintonnen, omdat de Pareeks het druk hadden.

maly heeft oplossing gevonden tegen het wenen bij het snijden van de prei
 's Avonds koken we nog altijd onze eigen pot. Op de foto snijdt Maly de prei en heeft ze een preventieve bril gevonden tegen het wenen :D

Donderdagavond zal Ohama terug zijn in Koriyama. Er wordt ons gezegd dat er vanavond dan een “party” is op zijn appartement. Tijdens de dag werk ik wat aan de opbouw van mijn thesis, ook om niet te vergeten wat ik allemaal al heb gedaan. Maly vraagt uitleg aan Yuuki over de machines die ze zal moeten gebruiken om haar specimens te testen. Het komt erop neer dat ze heel de voormiddag wacht op Shota, die ook bij de uitleg moet zijn. Om 14u kunnen ze dan eindelijk beginnen. De uitleg en de testen duren langer dan verwacht. Om 19u ga ik terug naar huis. Maly is pas tegen 21u thuis. Ondertussen heb ik van Isao gehoord dat Ohama toch geen party geeft vanavond, maar pas morgen…en blijkbaar wist Yuuki dat al de hele dag!! Communicatie is toch niet één van hun sterkste punten. Ik ben dan nog net op tijd eten kunnen gaan halen in het winkeltje naast ons dat om 21u sluit.
Als Maly net thuis is, belt Ohama aan de deur. Hij staat daar in zijn short en onderhemdje met allemaal geschenkjes uit China voor ons…Hij heeft nauwelijks tijd om naar ons te luisteren. Maly heeft een dringende vraag die hoogstens twee minuten duurt, maar hij wil er niet naar luisteren. Hij moet dringend zijn les van morgen voorbereiden

Vrijdag werk ik rustig verder. Ohama is nu terug, dus de studenten zijn allemaal weer op post.
’s Avonds is het de party op Ohama zijn appartement. Het is gezellig. Vooral met Isao hebben we altijd veel plezier. We hebben hem de bijnaam “waggel-waggel” gegeven en da valt precies wel bij hem in de smaak, want het staat al bij zijn naam op msn :o)  Het is eigenlijk gekomen in Tokyo, omdat hij dikwijls met zijn hoofd heen en weer schudt als hij iets niet zeker weet. En daarop heb ik ne keer “waggel waggel” gezegd...
Ohama had twee flessen Porto gekocht voor de avond. Wij drinken daar een beetje van als aperitief, maar de Japanners die kennen soms echt geen grenzen: ze schonken een heel glas (een waterglas he!) vol, deden daar ijsblokken (!!! Wie doet daar nu ijs bij!!!) bij en dan dronken ze da zoals een glas Cola! Het resultaat: dronken studenten op het appartement van Ohama, Hitoki die in slaap valt tussen de boeken van Ohama, Ryouhei die bijna van de trap dondert…wij konden onze ogen bijna niet geloven…

miuki zit als echt japanse party bij ohama party bij ohama party bij ohama party bij ohamaIk heb een foto gemaakt van de kleine fotootjes die we in het weekend gemaakt hadden met Isao en zijn vriend Yuta.
foto met isao, yuta en maly in een fotomachien
Zoals ik al heb proberen uit te leggen, worden die gemaakt in een groot uitgevallen foto-kotje. Het pakt een 8tal foto's van de vriendengroep in verschillende pozes. Daarna kunt ge ze bewerken: vanalles bijtekenen en schrijven. En dan laat ge ze afdrukken. Dit is dus het resultaat.

En de rijstvelden veranderen van kleur: altijd maar geler. Toen we hier pas waren, in augustus, stonden ze nog met hun voeten in het water, nu is het volledig droog.
rijstveld eind september rijstveld eind september rijstveld eind september

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty