Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 08/10/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 eerste week van de laatste maand in Koriyama

Maandag
Problemen, problemen met mijn fiets... Ik moet dus door de regen te voet naar de unief. Gelukkig heb ik het laatste eindje nog kunnen meerijden met de auto van Ohama, maar voor mijn schoenen was het te laat: volledig verzopen. En wel door een gat in mijn zool! Japan heeft echt geen goeie invloed op de staat van mijn schoenen: ik ben hier drie maanden en er zijn al twee paar die ik mag wegsmijten!

Ik heb aan Ohama en Yuuki gevraagd of het mogelijk is extra specimen te testen. Er is blijkbaar niet echt een probleem, want er zijn nog voldoende specimen die ik kan testen. Ik maak grafieken van de data die ik al verkregen heb door het testen van vorige specimen. Daaruit zal ik dan kunnnen afleiden welke interessant zijn om nog eens te testen.
De rest van de dag zien we
Ohama niet terug. Blijkbaar werkt hij de hele namiddag op zijn appartement met Yuuki. Maly heeft af en toe een taakje te doen in het labo. Voor de rest is het rustig op het labo.
maly meet de moistercontent van haar specimen

Tegen 17u ga ik terug naar het appartement (te voet dus maar het regent gelukkig niet meer). Eerst nog langs het winkeltje om eten te kopen voor deze avond (kip met currysaus, broccoli en rijst). Ik werk nog wat op het appartement totdat Maly terugkomt, zo tegen 19u30. Na het eten en de afwas kijken we nog een aflevering van 24.

Dinsdag
Mijn fiets is nog altijd niet in orde, dus te voet naar de unief. Gelukkig voor mij regent het vandaag niet.
Ik vertrek wel op tijd, want ik heb veel werk: 12 specimen testen! Yuuki is druk bezig met vanalles dus ik wacht efkes totdat hij teken geeft dat we gaan beginnen. Maar dan maakt hij ineens aanstalten om weg te gaan zonder mij iets te zeggen. Als ik hem vraag over het testen van de specimen dan valt hij echt uit de lucht. Ja, Yuuki, vandaag is er veel werk aan de winkel. Hij heeft blijkbaar geen tijd, dus moet ik het alleen doen.
Bij de calibratie van het apparaat loopt het al mis, want ik ben een stap vergeten. Hele calibratie terug opnieuw. Ondertussen is het al bijna middag en ik heb nog geen een specimen getest. En omdat ik een foutje had gemaakt, vertrouwt Yuuki mij niet meer en heeft hij Miuki opgedragen om de testen samen met mij te doen. Zij heeft echter zelf nog keiveel werk. Zelf durft ze niet het initiatief te nemen om na twee specimen met mij te hebben getest, haar werk verder te zetten en mij alleen te laten testen. Daarom beveel ik haar bijna om weg te gaan en zich geen zorgen te maken over Yuuki.
Uiteindelijk ben ik tot 18u30 bezig met het testen van de specimen, het ging nog rapper dan ik had gedacht. Miuki helpt mij met het aflsuiten van het machien. Ineens horen we een raar geluid. Er blijkt een gaatje te zitten in één van de buizen. Maar het heeft normaal gezien geen invloed op mijn resultaten. Aiai, ik hoop dat het niet te erg is, want anders is mijn reputatie er helemaal aan :o) Yuuki, die weer op het appartement van Ohama werkt, wordt direct gebeld. Hij zal er morgen naar kijken.

's Avonds ga ik nog met Isao naar de GEO om het vervolg van 24 te huren. Hij nodigt ons uit om samen naar een nieuw restaurant te gaan en wel één waar we vlees kunnen eten! Dat is iets voor Maly, die helemaal gelukkig is. Nadien gaan we nog naar een gaming center in Koriyama. We schieten en trommelen erop los. Terug op het appartement kijken we nog 2 uur van 24...echt verslaaaaaaaaaafd!!

Woensdag
Vandaag is het een verlofdag op de unief, dus slapen we uit. Ik ben om 9u wakker. Dan maar opgestaan en wa aan mijn dagboek gewerkt. Maly wordt om 10u wakker. We ontbijten en vertrekken naar de unief. Ik moet met mijn fiets aan de hand naar het labo, want op de unief is er een fietsreparatiedienst. Isao ging met mij  ernaartoe gaan om mijn fiets eindelijk te laten maken.

Tegen 12u op het labo. Ohama loopt van her naar der. Ze lijken iets te zoeken, maar dat doen ze tot 17u ’s avonds. Ik bekijk nog boeken van Ohama en copieer interessante artikels. Isao heeft heel veel werk vandaag en het is een verlofdag (de reparatieman heeft verlof), dus het repareren van mijn fiets zal voor morgen zijn.
Ohama aan de telefoon

Donderdag
Te voet naar de unief. Onderweg komt Ohama langs in de auto en neemt mij mee.
Eerst heeft Ohama de gewoonlijke meeting met de Japanse studenten, dat duurt langer dan een uur! Daarna is het aan ons. Eerst Maly en dan ik. Het gaat goed. Ik had een paar ideëen voor extra testen uit te voeren op de specimen en die vallen wel in de smaak bij Ohama. Dus ik heb werk de volgende weken yeaaahhh! Ik ben wel blij, want ik heb niet zo veel in het vooruitzicht. Alleen het testen van nog 12 specimen en da was het dan.

’s Middags met Isao naar de ‘bike repair man’ gegaan. Na een uur was hij splinternieuw. Alles liep weer gesmeerd! Ongelofelijk, en dat voor 500 Yen!

Maly moet nog wa specimen coaten. Ze wacht op Shota die weeral ne keer niet komt opdagen.

Ook nog naar Air France in Tokyo gebeld. Om 17u45 om precies te zijn (ze sluiten daar om 18u :D). Het werd wel ne keer tijd dat we de retourdatum van ons vliegticket aanpasten. Voila, vandaag is dat allemaal in orde gekomen, zonder enig probleem of extra kosten. Nu staat het dus vast: 22 november staan we weer in Brussel Zuid!

Vrijdag
Vandaag regent het weer pijpestelen! Gelukkig hebben we een k-way broek gekocht in de 100 Yen Shop. Dan zijn we tenminste niet druipnat als we op het labo aankomen. Het is wel een grappig gezicht :D
onze regenkleren hangen te drogen in de gang wij in de gang...klaar voor de strijd

Vandaag steek ik nog specimen in de oven. Die kan ik dan volgende week testen. De rest van de dag gebeurt er niet al te veel. Maly maakt nog filmpjes en foto's van de sfeer op een vrijdagavond. We verstaan nog altijd niet waarom iedereen hier zo lang aan zijn bureau blijft zitten te niksen. Het enige wat ze doen is slapen...
slapen, slapen, slapen slaapmuts satomi

's Avonds gaan we in Hakkenden eten. Er zijn daar nog studenten van de unief. Na verloop van tijd, begint er ene tegen ons te babbelen, in't engels natuurlijk :o) Ze blijken in hetzelfde labo te werken als Hiromi. Er is er ene, Massa, die redelijk goed engels kan en die nogal probeert aan te pappen. Nogal raar voor een Japanner, want meestal zijn die nogal afstandelijk. Maar als ze een glas op hebben zijn ze niet meer zo verlegen precies...
japanse studenten japanse studenten een hele groep in Hakkenden
Uiteindelijk hadden we dus een gezellige avond en kennen we ook weer wa nieuwe mensen. Het is toch gemakkelijk om er anders uit te zien als de rest ;o)
howla niet te dicht he gast :o) ikke

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par Paul Meylemans

le 08/10/2006 à 19:57:11

Is dat bier in die pint? Dat vocht lijkt zo bleek of is het witte hoegaarden?

Waarom mag die kerel niet zo dicht komen? Is er iets mis met zijn adem? ;-)

Répondre à ce commentaire

Par tinnetje

le 09/10/2006 à 05:54:53

Nee dat is geen bier, maar "grape sauer". Dat is een soort limonade met shochu, een japanse alcohol. Daarbij krijgt ge dan een halve pompelmoes om te persen en dat sap doet ge er dan bij...keilekker!

Répondre à ce commentaire

Par Paul Meylemans

le 08/10/2006 à 19:59:26

Ik zie dat Isoa een leuke T-shirt aan heeft met een japans opschrift. Dus dat soort T-shirts lijkt dan toch te bestaan?!

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty