Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 02/08/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 geïnstalleerd en 1ste japanse dag achter de rug

Vandaag is het 2 augustus.  We hebben geslapen tot 's middags, want amai zonen jet-lag, das niet om mee te lachen...
Het ambetante is dat Ohama hier dus niet is.  Hij is ons gisteren komen ophalen in Tokyo en ons begeleid naar Koriyama.  Daarna is hij terug naar Tokyo gereisd, omdat hij vandaag in het ziekenhuis werd opgenomen.  Hij word dus vandaag of binnenkort geopereerd, en zal er ongeveer 2 weken niet zijn.  Dat is wel nogal stom voor ons, want wij weten helemaal niet wat we hier moeten doen en die studenten van Ohama ook niet echt.  Da wilt zeggen da we hier voor twee weken vast zitten en niet echt kunnen werken.  Waarschijnlijk gaan we Koriyama wa verkennen en daarna wa reizen om het noorden van Japan wa te zien.

Internet/Telefoon
Op het apartement hebben we geen internet.  We zijn vandaag met twee studenten naar een internetwinkel gegaan om te vragen of we internet op het apartement kunnen hebben.  En da komt denk ik wel in orde.  Normaal hebben we vanaf de 11de augustus internet op het apartement, zodat we vanaf daar ook kunnen internetten en skypen en zo.  Het was wel vreeeselijk moeilijk voor die jongens om te vertalen wat die madam allemaal zat te tateren.  Ik denk dat we het uiteindelijk wel redelijk goe verstaan hebben (ik hoop het  :o)).
Het apartement
Het adres heb ik laten opschrijven door één van de studenten.  Maar dat is dus in Japanse tekens.  Ik zal er is een foto van maken.  Hij heeft mij ook het adres gegeven van het bureau waar we zitten op de universiteit:
Yoshihiko Ohama
Department of Architecture
College of Engineering
Nihon University
Koriyama, Fukushima-ken
963-8642 Japan
Als Ohama dus terug is, zal ik mss ook wel het adres van het apartement in ons alfabet kunnen krijgen.  Ik weet ook niet in welke taal ge het adres op een brief moet schrijven.  Die studenten weten da niet.  Dus brieven zullen nog niet aankomen...al goe dat ge voor e-mails geen postzegels en moeilijke adressen nodig hebt... :o)

Ons apartement is echt wel zaaaalig vind ik.  Heel sober, geen meubels.
Of het allemaal echt typisch japans is, da weet ik niet.
Ons bed is iets wat we huren.  Het is een soort dunne matras, die ge direkt op de grond (dus die tatami-matten) legt, daarop twee keer een soort donsdeken.  Daar ligt ge op en dan lag er nog een laken en een deken bij.  Ook was er een kussen bij, zo één met boeckweit erin.  Ik heb er goed op geslapen deze nacht, dus da valt al goe mee.  Of de Japanners ook op zoiets slapen weet ik eigenlijk niet.

Voor de rest is het apartement blijkbaar wel typisch japans.  Als ge binnenkomt is er een betonnen stukske waar ge uw schoenen moet uitdoen.  Iedereen doet dus zijn schoenen daar uit.  Ook de man die voor de gasaansluiting kwam.  Dan hebt ge een opstapke van ongeveer 10cm.
In de kamers liggen er tatami-matten.  Voor de rest ligt er een soort linoleum.
De badkamer is nogal anders.  Er staat een grote kuip, die redelijk hoog komt.  Het water wordt verwarmd met gas.  In de kuip zit een gat, waar het water dus wegloopt, en da wordt dan afgevoerd door een gat in de grond van het badkamertje.
Nog wa foto's van het apartement:
Stopcontacten hebt ge in alle kamers.  Die zien er een beetje anders uit dan bij ons.  Ze hebben ook twee pinnen, maar geen ronde, meer platte dingen.  Het is in ieder geval ook 220V, want we moesten gewoon een omschakelaar kopen voor onze stopcontacten, dus geen transformator. (foto's volgen nog)
Voor van ons apartement naar de unief te gaan is het niet zo lang, een 20tal minuutjes te voet.  Zij vinden dat blijkbaar wel ver, want Ohama zei ook al dat we met de auto gingen gaan en zo.  Ohama heeft ook een fiets die we mogen gebruiken, maar ja met één fiets zijn we niet super veel.  We hebben gevraagd of er een tweede was, maar dat hebben ze hier nog niet verstaan.
Aardbevingen
Gisteravond zijn we met de studenten van Ohama gaan eten (allemaal behalve twee meisjes die blijkbaar ziek zijn).  Daarna zijn we naar de unief gereden en hebben ze onze werkplek getoond en zo.  We zaten hier dus in da bureau en ineens voelen we zo een trilling door het gebouw.  Ik dacht eerst dat het een serieuse windstoot was of zo.  Maar blijkbaar was het dus een klein aardbevinkje.  Die ander moesten nogal hard lachen me ons, da we daar zo versteld over deden, maja het was wel ons eerste aardbevingetje.  Het was wel niet hard of zo hoor...
Dagindeling/Sport
Gisteravond hebben we de studenten dus ook uitgevraagd over hoe hun dag eruit ziet en zo.  Ze beginnen dus te werken rond 8u 8u30.  Rond 12u30 eten ze.  En dan werken ze nog.  Rond 19u eten ze hun avondeten.  En daarna werken ze nog verder tot 21u soms langer tot 22u.
Hoe onze dagindeling er zal uit zien, weet ik nog niet echt, omdat den Ohama hier dus niet is om te zeggen hoe alles zal gaan...
Vandaag hebben we geslapen tot 12u, maar dat zal ook niet voor elke dag zijn :o)
Blijkbaar doen ze hier toch ook wel wa sport.  Er zijn er die basketballen, basebal.  Ik heb gevraagd of er een zwembad is in Koriyama, maar ik weet niet of ze het verstaan hebben.  Ze zeiden van niet...
Omgeving
Van de omgeving heb ik vanuit het vliegtuig niet heel veel kunnen zien, want ik zat helemaal niet aan het raampje.
Toen we in de trein zaten hebben we natuurlijk wel iets gezien.  Er zijn ook bomen en zo, redelijk zoals bij ons. Soms wel een beetje andere bladeren en zo.  Veel rijstvelden, echt overal.  Dan de steden zijn niet echt zoals bij ons.  De huizen zien er ook erg prefab uit en zo.

Ik heb al eens gekeken voor de Fuji te beklimmen, maar dat is toch wel niet niks denk ik.  Die berg is ongeveer 3700 meter hoog.  Te beklimmen in juli of augustus.  Maar ge hebt dan toch wel ne klim van rond de 1000-1500m voor de boeg.  Ik ben van plan om is te vragen of iemand hier da al gedaan heeft en of ze da zien zitten om mee te gaan.

Vandaag
Vandaag zijn we nog naar een supermarkt geweest om eten te kopen.  Het is allemaal heel moeilijk omdat de verpakkingen echt alleen in het Japans zijn.  Het is toch wel goed dat die studenten ons wa helpen, want anders zouden we helemaal niks verstaan.  Maar hun engels is echt wel niet zo goed.

Blijkbaar leren ze wel engels op school, maar vooral lezen en schrijven.  Praten kunnen ze ook niet echt oefenen.  Blijkbaar reizen ze ook niet of zo, dus ze komen ook nergens waar ze engels zouden moeten praten.

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty