Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 21/10/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 het einde nadert

Het wordt tijd dat ik eens iets vertel over de voorbije week. Het is hier bijna gedaan in Koriyama. We moeten dringend eens beginnen denken aan waar we gaan slapen etc binnen een dikke week, want dat ligt nog altijd niet vast.

Maar dus eerst over deze week:

Maandag

Ohama en de studenten hebben meeting ’s morgens. Hij kondigt aan dat hij vanavond naar Hokkaido vertrekt en dat er dit weekend een festival is op de unief.
In de voormiddag doe ik niets speciaal: een beetje aan mijn dagboek werken en zo.
Isao heeft ook niet echt iets te doen. Hij schrijft voor ons verschillende woorden in het Kanji handschrift in een Japanse Word. Echt heel mooi.

’s Middags eten Isao, Maly en ik in het universiteitsrestaurant. Nadien drinken we nog een koffie op het terras. Het is echt zalig weer.
Isao ik in het restaurant van de unief Maly in het restaurant van de unief Isao, Maly en ik op het terras van het restaurant van de unief...zaaaaaaaaaaaaalig weer!

's Avonds maken we eten klaar op het appartement. Maly gebruikt altijd een schaar ipv een mes om alles fijn te snijden. In het begin moest ik daarmee lachen, maar nu moet ik toegeven dat het toch wel rap gaat... :o)
champignonnen knippen gaat echt wel snel !!
's Avonds:
's avonds op het appartement met mijn goeie warme blauwe beren pull aan (het is écht zo koud op het appartement 's avonds)

Dinsdag

Vandaag moet ik 7 specimen testen. Ik begin op tijd aan de calibratie, het precieze uur: 8u45. Alles loopt goed totdat ik mijn eerste specimen wil testen. Dan ineens doet de 'spark ignitor' het niet … problemos. Ik doe de calibratie dan maar voor de tweede keer, want ik ben bang dat ik iets vergeten heb of iets mis gedaan. Maar als ik het specimen opnieuw wil testen, heb ik hetzelfde probleem. Aiai, nu wordt het menens. Ik ga naar boven en zeg tegen Isao dat ik een probleem heb. Hij rolt met zijn ogen, want een half uur geleden kwam ik nog zeggen dat alles in orde was en dat ik het machien helemaal alleen kan gebruiken. Nu is mijn reputatie er volledig aan ;o) Isao kijkt er is naar en komt tot de conclusie dat het niet aan mij ligt…oef. Blijkbaar is er gewoon niet genoeg druk op de gastanken. Uiteindelijk is het middag voordat de Cone Calorimeter helemaal op punt staat en klaar is om te testen. Ik test één specimen en dan gaan Isao, Maly en ik eten in het studentenrestaurant.
het plastieke eten in het restaurant van de unief
Deze keer boven, want er is echt veel volk voor de gewone schotels. Boven verkopen ze broodjes, frietjes, slaatjes etc. Het is echt zaaalig buiten! Ik eet een soft ijsje als dessert, natuurlijk met de nodige portie onnozelheid :o)
ik eet een ijsje... maly heeft een nieuw kapsel ik en Isao op het terras van het restaurant

Na het middageten test ik verder de rest van de specimens. Tegen 18u30 is alles gedaan. Ik ga naar boven om tegen Yuuki te zeggen dat ik gedaan heb en of hij aub de excel data kan bewaren en het machien afsluiten omdat ik niet weet hoe dat moet. De volgende dag blijkt dan dat hij het verkeerd verstaan heeft en dat het machien heel de nacht heeft aangestaan!!!

Ik ben echt in een zotte bui vandaag: alles is grappig, ik ben dus constant aan het lachen… Op één twee drie beslissen Miuki en Isao dat we vanavond iets gaan doen. Eigenlijk komt het idee van Miuki. Isao is een beetje verrast, omdat Miuki anders nooit voorstelt om iets te gaan doen. Eerst is er sprake van karaoke, maar uiteindelijk verandert dat dan in … ja, Hakkenden bar. Om 19u30 heeft Maly ook gedaan met werken. En om 20u15 zitten we in Hakkenden met Isao, Miuki en Shota! Het is de eerste keer dat Miuki en Shota met ons uitgaan. We eten en drinken, praten en doen onnozel, maken foto’s en filmpjes.
Miuki en Shota gaan als eerste door. Echt al vroeg naar mijn gevoel, maar ze zijn precies al dronken… Om 1u gaat Maly ook door. Ze heeft morgen weer veel werk, dus wil ze er niet te laat in liggen. Isao en ik blijven over. Ik weet niet meer hoe lang we er nog gezeten hebben. Waarschijnlijk totdat al onze drankjes op waren, hoe laat dat was, weet ik niet meer. Als we weg gaan, beloof ik aan de baas om de 28ste, het weekend voor ons vertrek, nog naar Hakkenden te komen, voor een soort van afscheidsfeestje.

Isao en ik gaan niet direkt naar het appartement. We drinken nog een koffie uit het apparaat aan het winkeltje naast ons, we blijven daar wat op de grond zitten om te babbelen. Daarna maken we nog een wandelingetje...

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par zonzan

le 21/10/2006 à 10:48:42

klinkt een beetje luguber hoor "het einde nadert" ...
ik hoop dat jullie niet onder de sterrenhemel zullen moeten slapen ;o)
kus
mama

Répondre à ce commentaire

Par Tin Meylemans

le 21/10/2006 à 18:06:31

oei ja, nu ge het zegt...klinkt nogal luguber. zo was het niet bedoelt natuurlijk :o) ik had er niet bij stil gestaan.
dikke kus

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty