Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 01/10/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 het slaapweekend van Tin vs het werkweekend van Maly

Het weekend begint altijd vrijdagavond, dus eerst maar eens over vrijdag:

Maly en het frequentiemachien
Maly krijgt eindelijk gelijk over de hele lijn in de discussie over het frequentiemachien met Ohama. Hij ziet nu uiteindelijk ook in dat het onmogelijk is dat het apparaat 30 keer dezelfde frequentie geeft. Dit heugelijke nieuws hoort Maly van Isao en dus nog niet eens rechtstreeks van Ohama! Blijkbaar heeft Ohama ook naar het bedrijf van het frequentiemachien gebeld om ervoor te zorgen dat er iemand naar komt kijken. Wanneer dat die persoon precies komt, dat kan niemand zeggen...duidelijke afspraken, daar hebben ze hier ook nog niet veel kaas van gegeten.
In de namiddag, rond 16u, komt er inderdaad een man in kostuum opdagen. Het eerste wat Ohama en die man doen als ze elkaar zien, is hun naamkaartjes uitwisselen en diep voor elkaar buigen. Daarna gaat het richting het frequentiemachien. Uiteindelijk bleken de resultaten te wijten aan verkeerde instellingen. Om 18u kan Maly eindelijk beginnen met haar specimens te testen...
maly werkt ijverig

Isao en de powerpoint presentatie
Isao en Yuuki hebben het altijd heel druk als Ohama les moet geven. Aangezien Ohama totaal niet met een computer kan werken, is het hun taak om zijn powerpoint presentaties voor te bereiden als hij les moet geven. Dat was ook het geval vandaag. Voordat de les begint is iedereen druk aan het rondlopen in het labo: nog vlug een copietje maken, al het lesmateriaal, incl computer, bijeen leggen. Als Ohama dan eindelijk klaar is, gaat het richting het leslokaal. Isao volgt met een grote doos met al het gerief in. Wij stonden erbij en keken ernaar... :o) We veronderstellen dat Isao mee moet om de pc te installeren, want dat kan Ohama natuurlijk niet. Maar hij blijft wel heel lang weg...zou het ook al te moeilijk zijn voor Ohama om op 'next' te duwen? Als Isao terug is blijkt dat inderdaad waar te zijn!! Da meent ge nie!!!!!!
Terwijl Ohama en Isao naar de les waren, sliep Yuuki op zijn bureau. Natuurlijk zagen we dat en hebben we een foto gepakt :D
we betrappen yuuki als hij aan het slapen is op zijn bureau! foei yuuki ;o)

Tin en de fiets van Ohama
Ik rijd deze maand op de fiets van Ohama en Maly op de fiets van Yuuki. Vorige maand was het omgekeerd. Waarom we wisselen? ... omdat de fiets van Yuuki stukken beter is dan die van Ohama, die hier denk ik al maanden buiten staat zonder dat erop gereden wordt: hij heeft geen versnellingen, maar wel veel roest en een laag zadel.
Vrijdagmorgen stond mijn achterband dus ineens plat. Om toch nog tot aan de unief te geraken, ben ik efkes naar het tankstation (Eneos) tegenover ons appartement mijn band gaan laten oppompen. Maar 's middags stond hij weer plat...conclusie: een gatje in mijn band. Zelfs hier in Japan blijf ik fiets-problemen hebben!
Er zit dus niks anders op dan die band eens onder handen te nemen. Met Isao rijd ik naar een grote winkel waar we gerief vinden om een band te plakken. Terug op het labo krijg ik assistentie van Isao om mijn band te plakken, of ben ik het eerder die Isao assisteert ;o) ? Uiteindelijk zit alles weer vast op de fiets.

Maly werkt laat op vrijdagavond
Om 19u is mijn band weer in orde. Boven blijkt Maly nog altijd druk bezig met het testen van haar specimen. En het ziet er niet naar uit dat ze binnen de vijf minuten gedaan heeft. En we wilden nog wel terug naar het festival gaan in Koriyama...het ziet er dus niet naar uit dat we daar nog geraken voor 21u (dan is het meestal gedaan met het festival en doen de kraampjes alles toe).
Ik hou mij nog bezig met het fotograferen van de bezigheden van de een en de ander op het labo op een vrijdagavond om 19u :o)
Ohama telefoneert
Na een tijdje besluiten Isao en ik dat we tako-yaki gaan halen voor Maly bij onze geliefd oud madammeke opt festival, want dat zijn toch wel dé beste! In Koriyama-city is het superdruk...festival en het begin van het weekend: de perfecte combinatie om veel volk te lokken natuurlijk. We banen onze weg door al het volk naar het kraampje. Op de straat zijn er heel veel groepen mannen die mikoshi dragen. Er wordt luid geroepen en muziek gemaakt. En juist nu heb ik mijn fototoestel niet mee...doeme!
Terug naar het labo, waar Maly gedaan heeft met het testen van de specimen. De al lauw geworden tako-yaki eten we boven op het dak op met een beetje muziek uit de computer op de achtergrond. Eindelijk kunnen we allemaal, maar vooral Maly, op ons gemak zitten.
tako-yaki eten op het dak van gebouw 9 tako-yaki eten op het dak van gebouw 9 tako-yaki eten op het dak van gebouw 9

Isao, Maly en Tin in Hakkenden
Na onze tako-yaki is het echt tijd om te ontspannen en dat doen we in Hakkenden!
Zoals altijd is het gezellig om uit te gaan met Isao en Maly. Natuurlijk eten we weer onze gebruikelijke portie warme groene bonen! Maly valt wel om van de slaap...na een week fighten kan dat ook bijna niet anders! Na een tijdje verlaat ze ons om haar bed op te zoeken.
Maly is doodmoe
Ik blijf nog wat hangen met Isao...babbelen, lachen, onnozel doen...zoals anders alee. Tot we worden buiten gezet door de baas.
ikke in Hakkenden isao en ik schrikken van de flits :D
Isao is een echte gentleman: hij loopt nog mee naar het appartement om zeker te zijn dat ik in mijn bed slaap vanavond ;o) Om 3u lig ik erin en val ik bijna direct in slaap.

Zaterdag

Maly werkt opt labo, Tin slaapt opt labo
Jaja, het is een hard weekend voor Maly. Haar planning staat bomvol! Dat wil dus zeggen: op tijd opstaan. Ik shrik wakker en spring bijna direct recht, omdat ik besef dat er geen brood meer is voor het ontbijt. Maly, die nog half aan het slapen is, verschiet zich een ongeluk als ze mij gekleed en al uit mijn kamer ziet komen :D
Maly vertrekt naar het labo terwijl ik onze ontbijtresten opruim en een douche pak. Ik ga dan ook richting labo. Ik heb eigenlijk geen werk, maar heb ook niet direct andere plannen...op het labo zal er nog wel volk zijn waar ik eens iets tegen kan zeggen. Daar aangekomen blijkt Maly het heel druk te hebben. Tegen de middag heeft ze nog zoveel te doen dat ze zelfs bijna geen middagpauze kan pakken. Ik eet dan in het universiteitsrestaurant met Hiromi, die ook haar zaterdag op de unief doorbrengt. Ik loop daar Isao tegen het lijf, die er beter uitziet dan ik mij voel. Ik heb echt geslàpen van 3u tot 7u. Om 7u wordt er in heel Koriyama een liedje afgespeeld in de straten (en ook nog eens om 12u en 18u), echt hàtelijk! Nadien ben ik niet meer in slaap gevallen en maar wat liggen draaien en doen... Isao daarentegen had naar eigen zeggen "a deep sleep" :o)
De namiddag voer ik dus niet meer veel uit. Ik lig meer te pitten op de bankjes op het dak van ons gebouw dan wat anders.
ik slaap, maar mijn slaap wordt verstoord door de fotograaf ;o)
Samen met Isao ga ik nog naar York Benimaru (de supermarkt) om wat eten te kopen, onder andere Maly's middagmaal: stokbrood met camembert!

Maly en Tin kijken 3e serie van 24
Tegen 18u heeft Maly al haar specimen de juiste behandeling gegeven (ik kan soms al niet meer volgen wat ze er allemaal mee moet doen), ik ben kapot...dus het zal een rustige avond worden.
We willen Isao uitnodigen om bij ons een pasta te komen eten en dan een filmpke te zien. Maar hij kan niet...hij heeft orders gekregen van Ohama! Hij moet, samen met iemand anders één of ander werk maken, ik weet niet goed wa. Bon, dan ist voor een andere keer.
Hij gaat met mij naar GEO. Daar kunt ge CD's, DVD's, video's en tv-spellekes huren. Ik neem de eerste vier uur van de 3e serie van 24 mee :D ...verslaafd? wie? ;o) Maly doet ondertussen boodschappen in het winkeltje naast ons appartement.
We eten een heerlijke spaghetti. En nadien zien we 24 van 13:00 tot 15:00...spannend!

Zondag

Maly moet vroeg uit de veren
Om 8u30 moet ze alweer op het labo zijn. Werken, werken en nog eens werken. Door al de vertragingen in het begin, stapelt het werk zich nu op. Vandaag is Shota er zelfs niet om haar te helpen. Hier moeten toekomstige werknemers van bedrijven op een bepaalde ceremonie aanwezig zijn. Blijkbaar is dat dit weekend voor de meesten, want Isao moet daarvoor vandaag naar Tokyo vertrekken. In de namiddag komt Shota naar het labo helemaal in kostuum! Dan verdwijnt hij efkes om terug te keren in training :D
maly doet een dutje tussen al het werk door

Tin mag uitslapen
Ja, mijn leven is dezer dagen totaal het tegenovergestelde van dat van Maly...Ik slaap uit tot 10u30. Deze keer heb ik goed geslapen en voel ik mij al beter als gisteren.
Tegen 12u ben ik op het labo met een stokbrood, rosbief, mayonaise en een tomaat: het middageten van Maly en mijn ontbijt. Zoals ik had verwacht had Maly deze morgen niet ontbeten en was ze nogal uitgehongerd. Een broodje rosbief met mayonaise was dus van harte welkom :o) Tussen het werk door heeft ze wel eens 5 minuten om een hap te eten...
Ik heb mij bezig gehouden met te lezen in de Capitoolgids en op het internet over de bezienswaardigheden van Japan. Jaja, het wordt tijd, want binnen een maand hebben wij drie weken vakantie!! Dat moet toch een beetje voorbereid worden.
ik bereid onze reis voor

Tin en Maly doen een ontdekking op het labo
Tijdens mijn dag op het labo heb ik nog iets ontdekt..."Ohama's hobby", zoals Isao het noemt. Er wordt een lijst bijgehouden waarop per dag wordt opgeschreven om welk uur iedereen op het labo arriveert...en dat op de minuut precies! Als ik een beetje beter kijk, dan staan onze namen er ook bij. Da vind ik nu toch een beetje vies...wij werden gewoon gecontroleerd zonder dat we er iets vanaf wisten! Wat Ohama met die lijst doet dat weet niemand. Het is gewoon zijn hobby...Maar de dagen dat we vroeger waren dan iedereen, dat weet niemand natuurlijk. En als ge aanwezig zijt in het weekend, dat wordt ook niet bijgehouden... Maly heeft er uit frustratie haar aankomsturen van dit weekend bij gezet :o)
we worden gecontroleerd...

Tin en Maly bestellen pizza, ah nee: Isao bestelt pizza, Tin en Maly eten pizza :o)
's Avonds, als mij maag alweer begint te rommelen, heeft Maly nog altijd hopen werk...da houdt precies ni op! Het gemakkelijkste is om een pizza te bestellen, want tijd om te koken en rustig te eten is er niet. Isao belt en 40 minuten later hebben wij onze pizza!
Isao vertrekt dan naar Gunma (naar zijn ouders), want morgenvroeg moet hij in Tokyo zijn voor eenzelfde ceremonie als Shota. Ik denk dat het een soort van contract is dat ze moeten tekenen.

Na de pizza vertrek ik naar het appartement. Maly werkt nog door tot 20u30! Wie had er da ooit gedacht: op een zondag 12u werken op het labo...
Op het appartement kijken we nog 24, daar is het nu 16:00...

Morgen weer het begin van een nieuwe week...

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty