Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 08/10/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 het weekend

Kombanwa,

Het weekend zit er ook weer op. We hadden gepland om met Keri, die in Miharu woont, zaterdag te gaan wandelen. Maar door het slechte weer is dat niet door gegaan. Een tyfoon ten zuiden van Japan zorgt weer voor hevige wind en regen.
Zaterdag, na de vrijdagavond op stap te zijn gegaan, hebben we dus lang kunnen uitslapen. We zijn nog maar juist op of er belt al iemand aan de deur...het is Isao! Hij is blijkbaar al langer op want hij wil ons meenemen naar een winkel waar ze goeie tako-yaki verkopen....hmm tako-yaki als ontbijt is toch niet alles :o)
We spreken af dat hij ons komt halen binnen uurtje. Eerst een douchke pakken. Maly voelt zich niet zo goed en wil liever op het appartement blijven. Ik trek er met Isao op uit.

Eerst is het shoppingtime! Als eerste gaan we naar een grote boekenwinkel...mét engelse boeken!! Zaaalig al die boeken, ik ben daar echt verslaafd aan. Ik koop drie boeken: een japans kookboek, een roman van een bekende japanse schrijver en nog een boek over Japan.
Dan gezellig een koffie drinken. Nadien rijden we verder naar een groot shopping gebouw. Op de gelijkvloerse verdieping is de winkel gewijd aan electronica. In de afdeling van de fototoestellen vind ik een geheugenkaart van 1GB voor mijn fototoestel. Daar kan ik weer efkes mee voort! Vooral als we die drie weken gaan reizen in november zal ik dat nodig hebben.
Op het eerste verdiep is er een enorme sportwinkel. Het eerste waar mijn oog op valt is een grote collectie zwempakken! Ongelofelijk wat een coole modellen ze hier hebben van Speedo. Ik vind verschillende zwempakken met super toffe Japanse tekens en tekeningen op.
cool zwempak cool zwempak cool zwempak
Efkes ben ik toch wel verschoten in de sportwinkel: ze verkopen daar ook PROTEÏNEN! En niet gewoon een doos of zo, maar verschillende soorten! Ge hebt baseball proteïnen, ge hebt er voor een mooiere vorm van spieren etc. Niet te geloven...
koop proteïnen in de sportwinkel...


Zo zijn we een paar winkels afgelopen. Dat is de essentie van shoppen natuurlijk :o) En dan maar proberen te weerstaan... Uiteindelijk rijden we naar het shoppingcomplex waar er ook het tako-yaki winkeltje is. Het is al tegen 17u en ondertussen heb ik wel terug honger gekregen. We eten er elk 6, ze smaken supergoe!!
Isao zet mij dan af aan het appartement en gaat terug naar het labo. Want het zou kunnen dat hij nog wat moet werken.

's Avonds nodigen we Isao uit om bij ons te eten. Eerst gaan we inkopen doen in de Benimaru...altijd handig met een chauffeur natuurlijk :o) Op het appartement maken we pasta met een lekkere crèmesaus met gerookte zalm en broccoli. Nadien gaan Isao en ik er nog ene pakken in Hakkenden...helaas voelt Maly zich nog altijd niet op en top, dus blijft ze op het appartement.
ik met een pintje...
Altijd als ik erbij ben, besteld Isao speciale dingen om te eten bij ons pintje. Deze keer ook: rare jongens die japanners af en toe! Op het ene stokje zit dus echt gewoon het vel van de kip (dat wij normaal wegsmijten) met nog een minibeetje vlees aan. Het andere is weer zachte kippenbotjes...toch maar raar.

Zondag uitslapen, voor zover het gaat, want er is echt veel lawaai door de harde wind buiten. De tyfoon is aan het voorbij trekken en dat zorgt voor grote windsnelheden.
zondagmorgen, tyfoonweer: veel wolken en wind
Maly heeft werk vandaag, dus gaat het weer richting het labo.
maly en het rijstveld, op weg naar de unief op ne zondag!
Ik lees nog wat in de gidsen om onze reis van november voor te bereiden. En ik pak nog wa foto's natuurlijk :D
van Maly maly moet werken op zondag!
van mijn grappige voeten mijn coole voeten, new fashion!! :o)
en van het weer tyfoonweer

Sajonara!

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par Paul Meylemans

le 08/10/2006 à 20:00:36

Hebben de japannertjes je al gezien met je teenkousen? Dan hebben ze zeker moeten lachen.

Répondre à ce commentaire

Par tinnetje

le 12/10/2006 à 05:01:01

Natuuuuuuuuuuuuuurlijk heb ik mijn kousen aan de japkes laten zien!! We worden hier "crazy belgian" genoemd...ik denk dat dat genoeg zegt :D

Répondre à ce commentaire

Par tinnetje

le 12/10/2006 à 05:05:09

Natuuuuuuuuuuuuuurlijk heb ik mijn kousen aan de japkes laten zien!! We worden hier "crazy belgian" genoemd...ik denk dat dat genoeg zegt :D

Répondre à ce commentaire

Par zonzan

le 08/10/2006 à 21:24:42

hahaha leuke tenen hoor !
precies toch wel wat walletjes onder je ogen :o))
zeg dat flitsend zwempak van arena is wel heel tof hé
dikke kussen
mama

Répondre à ce commentaire

Par tinnetje

le 12/10/2006 à 05:08:43

walletjes?? da's van het lachen ;o)
ja die zwempakken zijn echt té cool...die vind ge gewoon nergens anders denk ik!
kussie wussie van mij

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty