Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 11/08/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 internet vooruitgang

Konitchiwa,

Sinds vandaag hebben we dus echt internet op ons appartement.  Ik had toch een beetje twijfels dat dat echt in orde ging komen, want met die fantastische communicatie hier ;o)
Dus nu kan ik 's avonds de updaten...

Donderdag

Sinds vandaag hangt onze naam ook aan de deur van het bureau van Ohama...en wel in't Japans!
naambordjes Tin & Maly

Van de tyfoon hebben we niet veel gemerkt uiteindelijk...en maar goed ook!  Wij hebben alleen wa regen gehad en wa wind.  Blijkbaar is hij meer richting China gegaan daarna en is er toch wel veel schade, zelfs een paar doden...al goed da we da niet op onze kop hebben gehad.

Vrijdag

Met de trein naar Fukushima gereden.  Fukushima is de hoofdstad van de prefectuur Fukushima.  Ik denk dat een prefectuur te vergelijken is met een provincie (moet ik nog is uitzoeken).  Koriyama ligt ook in de prefectuur Fukushima.
Het was toch een hele onderneming om de juiste trein te pakken en het juiste ticketje te kopen.  Maar het is ons gelukt!!
japanners op de trein

In Fukushima hebben we ne JR Pass gekocht om deze week vijf dagen te kunnen reizen met de Shinkansen.  Normaal is de Shinkansen onbetaalbaar, maar met zo een Pass doet ge echt goei zaken...  Wij betalen 16000 yen (=111 euro) voor zo een Pass en daarmee kunnen we dan vijf dagen ongelimiteerd de Shinkansen gebruiken.
Daarna hebben we Fukushima bezocht, maar veel is er toch niet aan de steden hier.  Fukushima gelijkt nogal op Koriyama: echt een industriële stad, niet echt een historisch centrum, zoals in Europese steden.  Yuki vertelde ons dat Koriyama ongeveer een eeuw oud is, dus is het misschien wel normaal dat het geen historisch centrum heeft.  Het maakt wel dat de steden niet heel erg aangenaam zijn en dat er niet veel meer is dan winkels en restaurants.

Ik verwonder mij nog altijd hoe de Japanse meisjes er hier bij lopen... De schoolmeisjes (en -jongens) dragen een uniform.  Meestal een rokje en wit hemd of t-shirts en kniekousen.  Maar die meisjes trekken die rokjes heel hoog op, zodat ze precies een minirokje aan hebben.
schoolmeisje station Fukushima

's Avonds zijn we in het restaurant juist tegenover ons apartement gaan eten.  Daar hebben we voor de eerste keer aan een echte japanse tafel gegeten.  Die is ongeveer 30 à 40 cm hoog.  Rond de tafel liggen dan kussens om op te zitten.  De tafels stonden op een verhoog en ge moest uw schoenen uitdoen vooraleer daarop te kruipen en aan de tafel te gaan zitten.
restaurant met echte japanse tafels
Ik heb daar noedels gegeten in een heel wamre soort van soep en veel groenten.  Volgens de japanse eetgewoontes moet ge die noedels naar binnen slurpen, want anders verbrand ge dus uw tong... Ik ben nog niet echt ne professional, dus heb ik vandaag nog altijd last van mijn verbrande tong :D

Planneke

Ik heb nog een planneke getekend van Koriyama en aangeduid waar ons apartement is en waar de unief:
planneke

Sajonara

 

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par leenoland

le 16/08/2006 à 18:25:15

yoyoyo
dit is de allereerste commentaar op uw site....remind this important day--->16 augustus 2006 Gij geniet van uw weekje vakantie in zuid-japan en ik geniet van mijn laatste vrije uren voordat ik weer moet gaan werken. Maar buiten dat wou ik u zegge dat ik u mis en het filmpje van de noedels heel erg enjoy :D DIIIIIIKKKKKEEEEE KUS!!!

Répondre à ce commentaire

Par Tin Meylemans

le 24/08/2006 à 11:14:36

yooooo leenepeen!! wonderful da gij de eerste zijt die op mijn site iets schrijft!! ik had zelfs nog geen tijd gehad om te antwoorden...("i'm so sorry" da zeggen da japanners heel de tijd :o)).
hopelijk alles goe op het werk, wss zijt ge ondertss al ne pro in opdienen :D
dikke smak uit japland

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty