Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 29/09/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 oog om oog, tand om tand

Deze week werd gedomineerd door de kuren en het koppige karakter van Ohama. Vooral Maly heeft er superveel last van. Voor de details van deze 'soap', met de volgens mij passende titel "oog om oog, tand om tand", verwijs ik naar de site van Maly (maly.kikooboo.com, doorklikken naar het bericht 'oorlog'). Ik probeer het kort samen te vatten:

Het begon allemaal vorige week vrijdag toen ze bij het testen van de frequentie van 15 verschillende specimens hetzelfde resultaat uitkwam. Dat is nogal verdacht, maar Ohama bleef ervan overtuigd dat het apparaat tegoei werkte en dat er dus geen probleem was.
Ondertussen wordt er naar het bedrijf, waar het apparaat gekocht is, gebeld en nagevraagd aan wat deze resultaten te wijten zijn. Blijkbaar heeft de epoxy coating er iets mee te maken. Ohama blijft voet bij stuk houden. Maly geeft niet op en gaat altijd terug met hem in discussie…voor zover dat mogelijk is natuurlijk, want Ohama praat heel de tijd naast de kwestie. Ondertussen krijgen we ook geen antwoord van Van Gemert op onze mails die we zo'n twee weken geleden gestuurd hebben. Hééél frustrerend. Het lijkt alsof Maly helemaal alleen tegen Ohama is. Het wordt zelfs zó erg dat ze naar prof. Pareek gaat om zijn gedacht te vragen!
Vrijdagmorgen komen we aan op het labo en weet Isao te zeggen dat Ohama een ommekeer van 180° heeft gemaakt: hij vindt de resultaten vreemd en heeft het voor elkaar gekregen dat het bedrijf deze namiddag naar het apparaat komt kijken. Overwinning voor Maly!! overwinning voor Maly!

Mijn problemen waren iets minder dramatisch...mijn problemen in excel hebben er gewoon mee te maken dat we hier in Japan zitten en dat mijn computer geen Japans kan...De files die Yuuki mij doorstuurde waren onbruikbaar, want hij veranderde alle getallekes waar er een komma in stond. Ik kon dus ook niet beginnen met grafieken of iets dergelijks te maken. Een hele dag heb ik erop gezocht...en zelfs met de hulp van Isao is het niet gelukt.
isao helpt met mijn excel problemen problemen met excel...echt boos kan ik nie kijken :o)
Enkel een mailtje van mama was mijn redding :o) (dank u mamaaaaa!!)


Gelukkig gebeuren er hier ook nog toffe dingen, zodat we de kuren van Ohama efkes kunnen vergeten.
Zo hebben we woensdag pizza kunnen laten bezorgen aan ons appartement. Isao raadde ons Pizza-la aan. Op internet hebben we de pizza gekozen waar we goesting op hadden, Isao heeft ze besteld via de telefoon, en 40 minuten later stond er een delivery boy aan onze deur met twee pizza’s…en goe dat dat was! We hebben ervan genoten…maar goed ook als ge weet dat de prijs van een pizza ongeveer het driedubbele is als bij ons!
lekkere thuis bezorgde pizza

Donderdag hoorden we om 17u van Isao dat er een festival was in de buurt van het station in Koriyama. Dus iets gelijkaardigs als waar we met Kimiko, Ami en Amon naartoe zijn geweest begin augustus. Nu was het meer iets religieus, want ze droegen een soort van kleine tempels door de straten en er reden ook karren rond, waarop mensen zaten die muziek maakten. Hetzelfde hadden we al gezien toen we het weekend in Tokyo waren.
Na ons werk op de unief fietsten we richting Koriyama, zo blij om eindelijk weer vrij te kunnen ademen! We waren aan het station tegen 19u, dus de grootste activiteit was al voorbij. De kraampjes langs de weg deden wel nog voort tot 21u. We hebben daar dus een beetje vanalles geproefd, onder andere takoyaki van de mevrouw bij wie we er in augustus ook hadden gekocht…en wonder boven wonder herkende ze ons nog…zijn wij nu zo opvallend? ;o) 
maly op het festival in Koriyama visjes vangen op het festival inktvis kopen bij een zieke verkoopster... de kar die door de straten rijdt met mensen op en rond die muziek maken de madam van de tako-yaki in haar kraampke dit is wat er door de straten wordt gedragen op het festival lekkere tako-yaki een gefrituurde sesam-bol, het is bijna zoals écht brood!! vlees en kip op een stokske
Nog ene pakken in X-bar om onze avond af te sluiten en nadien terug te fietsen naar het appartement.
X-bar

Deze dinsdag zijn we weer niet kunnen gaan badmintonnen met de Pareeks. Ik ben dus dinsdag en donderdag gaan zwemmen in de "International Swimming School" van Koriyama :o) Iedereen kent mij daar denk ik al. Dinsdag heb ik daar zelfs de vader van Kimiko tegen het lijf "gezwommen". Hij herkende mij...maar ik hem niet. Hij begon een hele uitleg tegen mij...in het Japans natuurlijk waar ik niks van verstond!
Gelukkig zijn er een paar vrouwen die een paar woorden engels kunnen en die met mij proberen te communiceren. Het is wel tof dat iedereen zich zo een beetje over u ontfermt :o) En ook dat ze allemaal vinden dat ik goed kan zwemmen...zo moeilijk is dat nu ook weer niet, want de gemiddelde leeftijd van de zwemmers en zwemsters is zo rond de 50 denk ik.

In het zwembad heb ik ook het volgende woordje geleerd, dat nu wel op zijn plaats is:
MATANE! (=tot ziens)

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par Paul Meylemans

le 29/09/2006 à 21:33:50

We worden nogal verwend zeg: het verslag van de week is al klaar op vrijdag.

Er worden daar precies veel festivals gehouden.

Gelukkig dat je hier in Europa nog een PC Helpdesk hebt die je computer-problemen kan oplossen. Is het met mama's uitleg gelukt om de japanse spreadsheets correct in je computer te laden?

Répondre à ce commentaire

Par Tin Meylemans

le 30/09/2006 à 04:21:06

jaja, ik kan de excel files nu tegoei lezen gelukkig...

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty