Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 30/08/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 prinsessen...

Ons "prinsessenleventje" gaat zijn gangetje.  Af en toe een beetje traag naar ons gedacht.  We hebben ondertussen al momenten van verveling gekend...een overzichtje van de voorbije halve week:


Maandag

Vóór 9u opt labo geraakt!  Zelfs voordat Ohama er was.  Een hele prestatie naar ons gevoel.  Nu moeten we ons niet meer schuldig voelen voor het storen van de japanse ochtendmeeting.  's Morgens vergaderen de studenten en prof. Ohama altijd rond 9u.  Ik veronderstel dat ze de taken van de dag bespreken...het is allemaal in het Japans te doen, dus veel verstaan we er niet van.
Voor ons is er niet echt iets te doen...weeral niet.  Altijd hetzelfde: het testprogramma wordt vertaald in het engels.  Het enige wat we kunnen doen is boeken lezen.  Voor Maly is het er efkes over...resultaat: een flippende Maly naast mij :o)  We willen eindelijk wel eens iets beginnen te doen!  Uiteindelijk krijgt Maly het wel gedaan dat ze een paar specimen kan maken in het labo samen met Shota (de coole).  Ik moet wachten op Yuuki om specimen te maken.  Er zijn er al gemaakt en die zijn bezig met "curing".  Binnen 2 weken zullen die klaar zijn om te testen...tot dan niks interessant te doen eigenlijk :o(
behalve dan een brief voorbereiden met bestemming le Grand Duché  briefje aant maken voor thuis

’s Middags in de studenten cafetaria gaan eten.  Daar zagen we prof. Sanjay Pareek, de Indische prof.  Hij was blij om ons terug te zien.  We vragen of er geen mogelijkheid is om aan de unief aan sport te doen (zwemmen, squashen, badminton...).  Blijkbaar doen de studenten dat hier niet.  Wel op de middelbare school, maar eens dat ze aan de unief studeren, is dat niet meer in de mode...Maar hij stelt ons direkt voor om morgen samen te gaan badmintonnen!! Onze mond valt letterlijk open: zo'n snelle regeling zijn we al lang niet meer gewend in dit land waar alles op de moeilijkste manier wordt gedaan.  Pareek nodigt ons uit om 15u in zijn labo voor een koffie. (dat bedoel ik dus met ons "prinsessenleventje")

Eerst nog naar de Post Office om geld af te halen.  Natuurlijk moest het machien daar weer moeilijk doen en mijn kaart inslikken.  Natuurlijk een heel gedoe om ze er weer uit te krijgen.  Gelukkig hebt ge hier aan alle automatische toestellen een rode knop voor als er iets misloopt.  Er komt dan direkt een bediende aangesneld om te zien wat er mankeert.  Wij hebben dan zeker 3 kwartier moeten wachten voordat ik mijn kaart terug had rotmachien in de post office da mijn kaart heeft ingeslikt  daar zit mijn kaart!! ...Ook de brief, richting le Grand Duché gepost voor minder dan één euro.

Daarna dus naar het lab van Pareek.  Nog wa gebabbeld.  Blijkbaar is het normaal dat we ons de voorbije maand zo moe hebben gevoeld.  Blijkbaar zijn de Japanners zelf ook altijd heel moe en lusteloos tijdens de zomer, omdat het dan zo warm is.  Bij ons is iedereen moe in de winter door het gebrek aan zonlicht, hier is het dus het tegenovergestelde :o)
Pareek vroeg ook of we wilden doctoreren volgende jaar...hint-hint….hmmz, niet direkt mijn grootste ambitie, maar blijkbaar zijn we hier dus meer dan welkom!
Tot slot nog afgesproken om morgen te badmintonnen met de Pareek; afspraak om 17u!

Deadline van de Grote Maandagavondquiz... Het juiste antwoord was er maar niet gepost op de site!!!  Zo spijtig...en wij die dachten dat met onze hint toch nog het juiste antwoord uit de bus ging komen...het zal voor ne volgende maandag zijn!

’s Avonds in het restaurant van zaterdag gaan eten.  We hadden daar zaterdag heel lekker vlees gegeten dat we zelf op tafel moesten bakken...wij proberen dus hetzelfde terug te bestellen... Wat hebben we gegeten? : gebakken koeie-tong in sneetjes (niet slecht uiteindelijk, maar niet te veel over nadenken) en shabu-shabu (een oud traditioneel japans gerecht, waarbij het vlees in kokend water gaar wordt gekookt, nogal raar in onze ogen...).  Niet echt wat we in gedachten hadden dus :o).Dinsdag

We staan nu op om 7u30 om om 9u opt labo te zijn.  Vandaag weer niks speciaal gedaan.  Maly werkt samen met Shota om meer specimens te maken.  Ik heb gewoon niks te doen.  Ik word helemaal lui van alleen maar te lezen.  Ik heb eens aan Yuuki gevraagd of de vertaling van mijn testprogramma al af was.  Blijkbaar is dat nu toch al gebeurd.  Ik heb het eens gelezen en er staan allemaal dingen in die ik al wist...pfff...het lijkt mij allemaal zo'n tijdverspilling, maar goed.  Yuuki en Ohama moeten het eerst nog bepsreken, voordat ze exact weten wat ik mag doen.

's Middags zijn we gaan eten met de mannen (isao, shota, hitoki, yohe) in de kantine.  Tegen 17u mochten we dan eindelijk naar het huis van Sanjay Pareek.  Met de auto naar de sporthal, die wel nogal ver is, om eens met de fiets naartoe te gaan.  Ongeveer 1,5 uur (tot 19u) gebadmintond (geen idee hoe dat weeral geschreven wordt).  Ik was nat int zweet!  Want in al de gebouwen is er een airco-installatie, behalve in de sporthal natuurlijk...stikkes heet dus! aant zweten na de badminton  Maly kon er niet van over dat ze knalrood was, want normaal gezien wordt ze niet gemakkelijk rood...Het badmintonnen ging heel goed, ondanks dat ik al enkele jaren niet meer "professioneel" speel.  Ik heb mij is echt goe kunnen uitleven!  Zo voelt ge tenminste weer dat ge leeft :D
Daarna werden we bij Pareek thuis verwacht en ontvangen als prinsessen voor te eten.  Kimiko, zijn vrouw, had vanalles voorbereid.  Vooral europese gerechten: spaghetti, pizza... En we moesten maar blijven eten.  Ik denk dat wij met z'n tweëen de helft van al het eten naar binnen hebben (moeten) werken, terwijl de hele familie Pareek (4 man!) de andere helft heeft gegeten.  Ge kon zelfs 5 keer zeggen dat ge genoeg had, toch kreeg ik nog een kwak speghetti op mijn bord...
Pareek heeft ons ook nog een import store getoond, een winkel waar allemaal eten wordt geïmporteerd.  Buitenlands bier (Belgisch, Duits...), andere soorten kazen dan we gewend zijn, gerookte zalm..!!! Wat een delicatessen!!

Daarna zijn we naar het appartement terug gekeerd.  Waske gedaan (al onze bezwete kleren toch maar direkt in ons springend wasmachien gedaan) en gaan slapen.


Woensdag

Ons brood en kaas uit de winkel van gisteren als ontbijt...mmm, zo leert ge de luxe van thuis nog eens appreciëren!
Opt labo, idem als vorige dagen.  Ik heb keiharde buikpijn, dus kan ik mij ook niet echt concentreren op één of andere zeer interessante tekst.  Het goeie nieuws voor vandaag: de ticketten voor de sumo zijn toegekomen!!
Tegen de middag hebben we Ohama nog niet gezien, blijkbaar is hij naar het ziekenhuis in Tokyo.  We beslissen om naar het appartement te gaan om daar iets te eten en vooral om een dutje te doen.  Resultaat: heel de namiddag gedut...wa een luiaardij zou mama zeggen ;o)

's Avonds lekker eten gemaakt, dat al Japanse trekken begint te vertonen:
- visstukjes al klaar gemaakt in de winkel gekocht, alleen nog te bakken
- noedels in een bouillonsoepke (op te slurpen)
- Japanse groene bonen
Echt heel goe!!


Ik hoop dat gelle ginder een beetje harder kunt werken als ik... :o) 
Sajonara!

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Par Papa

le 30/08/2006 à 21:54:15

Als je vind dat je echt niet genoeg te doen hebt, dan moet je dat ook (beleefd) zeggen aan Ohama. Je zou toch verwachten dat je tegen eind october voldoende kan doen om in een deftige thesis neer te pennen hé.

Wat bedoel je met jullie springend wasmachine?
Ik heb wel zin om eens japans bij jullie te komen eten hoor.


Répondre à ce commentaire

Par tinnetje

le 31/08/2006 à 09:00:34

ons wasmachien springt als het wringt. Dan beweegt het zo hevig dat het gewoon 20cm verplaatst!! We wilden het nog filmen, maar we waren net te laat...

Répondre à ce commentaire

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty