Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 12/10/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 week 11

Maandag was een verlofdag. We profiteren er van en slapen dus nog een keer uit. Het was wel nodig, want de vorige avond hebben we nog 24 gekeken, totdat we bijna bevroren waren! Jaja, ik overdrijf niet! Het begint hier af en toe serieus koud te worden en op ons appartement is er totaal geen verwarming. 's Avonds zitten we dus met al onze dekens op ons nog naar 24 te kijken...
Uiteindelijk is het nog later geworden omdat ik niet kon slapen en Isao nog online was (hij had juist gedaan met werken). We zijn dus samen nog naar buiten geweest. De bars waren toe (die sluiten hier om 2u), dus zijn we naar een berg gereden en naar de sterren gaan zien, voor zover dat ging, want het was nogal bewolkt :o) We hadden daar ook een super zicht op Koriyama, da was echt wel chic.
Dus de volgende morgen was ik wel blij dat ik er niet direkt uit moest. Maly was zelfs eerder op als ik! Da gebeurt anders nooit. De zon scheen wel op mij, dus had ik het lekker warm in mijn bedje :o) Maly heeft zelfs een foto van mij gemaakt, omdat ik was gaan slapen met mijn kousen aan...om maar te zeggen hoe koud het soms is 's nachts.
maandagmorgen in mijn bed in het lekker warm zonnetje
Tegen de middag gaan we naar het labo. Alleen Maly heeft werk. Ik lees nog een beetje en bereid de reis nog wa voor.

op het labo naar muziek aan het luisteren...ik was efkes verslaafd aan 'Ik leef niet meer voor jou' van Marco Borsato
Dinsdag
zijn we gaan badmintonnen.
avondzon
Eerst met z’n tweeën, daarna zijn Kimiko, Ami en Amon erbij gekomen. Ami en Amon moesten eerst nog huiswerk maken. Nadien werden we uitgenodigd bij hun thuis voor het avondeten. Het was hun 12e huwelijksverjaardag, dus had Kimiko Indische gerechten voorbereid: curry met kip in met een soort van brood, één of andere saus met hazelnoten in en daarbij puree in de pan gebakken. Heel lekker allemaal. Daarbij dronken we dan champagne natuurlijk :o)
We hebben het avondeten opgegeten in het onderste deel van het huis waar de ouders van Kimiko wonen. De uitbreiding langs boven aan het huis is het deel waar Pareek en zijn familie wonen.
Het ouderlijke deel is nog echt Japans. De structuur is in hout. De keuken is wel westers, maar de “guestroom”, een kamer waar er volk wordt ontvangen, is typisch Japans. Pareek heeft het een beetje uitgelegd: Er is één grote houten verticale steun in de kamer, die de hoofddrager van heel het huis is. Die wordt meestal mooi afgewerkt zodat hij opvalt. Daarnaast is er een soort nis, waar er een 'kakejiku' opgehangen wordt en nog wat bijzondere spullen worden uitgestald. De gastheer zit voor de dikke houten steun met zijn rug ernaartoe. De gasten kunnen dan de nis en de gastheer bekijken. Zo wordt aangeduid wat het belangrijkste is in de kamer. De grond is bedekt met tatami-matten.

De mama van Kimiko heeft veel verschillende 'kakejiku'. Ze heeft er ons enkele laten zien. Een 'kakejiku' is zoals wij een schilderij aan de muur zouden hangen. Het is een rol papier waar een tekening of schilderij op geplakt is. Sommige zijn enorm duur, tot miljoenen euro’s. We hebben er echt hele mooie gezien...dat is nog iets voor op ons verlanglijstje voordat we Japan verlaten!

Woensdag is er labowerk. Ik moet testen doen met de Cone Calorimeter. Natuurlijk mag ik het weer niet alleen doen van Ohama. Miuki moet er weer bijstaan om te zien dat ik het allemaal wel goed doe...aaaaa, ik word er soms gek van. Nadat ik één specimen getest heb, stuur ik haar weg, want de rest kan ik wel alleen.

Maly heeft een beetje een depri, want haar labopartner, Shota, ligt in de clinch met Ohama. Blijkbaar heeft hij niet tegoei zijn best gedaan voor een bepaald vak en daardoor zou hij zijn diploma niet kunnen krijgen. De laatste weken is hij ook niet meer naar het labo gekomen en is Ohama te weten gekomen dat hij een job heeft in X-bar. Veel, veel problemen dus. Voor Maly is dat ook een probleem, want Shota moet haar werk voortzetten als wij terug naar Belgie gaan. Dus als Shota geen zin meer heeft of niet meer mag werken, dan is er dus een groot probleem.

's Middags gaan we in een ander restaurant van de unief eten dan waar we normaal gaan. Deze is op het achtste verdiep (maybe ;o)). We konden daar dus redelijk ver zien:
zicht vanuit restaurant op de unief zicht vanuit het restaurant op de unief zicht vanuit het restaurant op de unief zicht vanuit het restaurant op de unief zicht vanuit het restaurant op de unief nieuw gebouw van de unief

We zijn 's avonds naar Koriyama-city getrokken, om onze gedachten eens te verzetten. Eerst nog wa shoppen in de S-Pal. Daarna gaan eten in ons lievelingsrestaurant: fried camembert, tempura van grote garnalen, schelpdier in papillot, rijstballen met een garnaaltje in...veel gegeten. En we moesten maar 1200 Yen betalen (dat is nog geen 10 euro)...hoe komt da zult ge denken? Ewel, we zaten naast een Sri Lankees aan de toog, die het ineens in zijne kop kreeg om ons te trakteren. Nadien kwam er ook nog een andere vent naar ons toe om ons zijn bestelling te laten proeven...en daarna kregen we het ontbijt van een andere kerel cadeau. We wisten ni wat er allemaal gebeurde! Maar we hadden goe gegeten en onze protemonnee had er niet te hard onder geleden :D

Donderdag zegt Ohama mij ineens dat ik gisteren de verkeerde specimen getest heb, terwijl ik het vorige week nog met hem besproken heb! Niet te geloven...grrrrrrrrrrrrrrrr. Ik heb dan maar mijn specimen van gisteren geprepareerd om mee naar Belgie te nemen. Da duurde wel tot 21u!

's Middags hebben we boterhammen op het dak gegeten. Het was daar een zaaaalig zonneke 's middags op het dak in het zonnetje 's middags op het dak in het zonnetje
Op het labo was er niet al te veel te beleven. Riouhey was weer keimoe en heeft zich dus in de zetel gelegd Riouhey in een diepe slaap en Yuuki is verslaafd aan één of ander spelleke op de computer dat hij altijd speelt zodra hij tijd heeft Yuuki aan't spelen.
Maly werkt hard maly is hard aan't werken of doet toch alsof ;o)

Met Isao gaan we nog naar de winkel om eten te kopen en het vervolg van 24 te huren natuurlijk. Bij één van de winkels staat er een kraampje waar er takoyaki verkocht wordt. We pakken een foto bij de vlag waar er takoyaki opstaat I love takoyaki

's Avonds hebben we goeie Belgische kost gegeten: wortelpuree met kipstukjes...keeeiiiilekker!! En natuurlijk nog 24 gekeken :D

De avonturen van vrijdag kunt ge op de volgende bladzijde lezen.

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty