Kikooboo en français ! Kikooboo in english !
  Dans ce carnet
  
 Prénom  Tin  Nom  Meylemans
 Age  21  Minimessages  Envoyer un message
 But du voyage  Etudes  Durée du séjour  4 mois
 Date de départ  31/07/2006   Note: 3,5/5 - 4 vote(s).
 Description : Je fais des recherches à l'université Nihon à Koriyama au Japon pour ma thèse... en dehors de ça je découvre, je m'amuse, ...

[ Diaporama ]

[ Diaporama Flash ]

[ Vidéos ]

[ Suivre ce carnet ]

[ Derniers commentaires ]

[ Le trajet de Tin ]

[ Mes liens favoris ]

 Localisation : Japon
 Date du message : 06/08/2006
 Diaporama des photos de ce message
Page précédente Page suivante Retour liste messages Imprimer
 weekend

weekend…

Vrijdag zijn we bijna een hele dag op de unief geweest.  Ik moet toegeven dat internet de voornaamste reden is dat we er naartoe gaan.  Vanaf maandag hebben we concrete opdrachten, dus dan zal er wel verandering in komen.
hard aant werken ;o)

We hebben ook kennis gemaakt met een andere prof. die een ander labo leidt.  Sanjay Pareek is Indiër maar woont al voor 18 jaar in Japan.  Hij had gehoord van onze komst en wilde ons heel graag ontmoeten.  We hebben met hem onze thesis onderwerpen besproken.  Nu weten we al beter wat we al kunnen doen zolang prof. Ohama in het ziekenhuis verblijft.  Ik kan vanaf maandag beginnen met teststukken te maken samen met Yuki.  Hij doet onderzoek op hetzelfde onderwerp als ik.  Dus ik kan in het begin parallel met hem werken.
Zoals alle andere mensen is Sanjay super vriendelijk en wil hij echt alles doen om ons hier thuis te laten voelen…  Hij raadt ons al direct aan zaterdag naar het centrum te gaan, omdat er blijkbaar een festival is dat van vrijdag tot zondag duurt.
Ik heb hem ook eens gevraagd of de studenten hun prof niet bezoeken in het ziekenhuis.  Hij vertelde dat Tokyo wel ver is van Koriyama, en dat de reis erg duur is met de trein.  Een bezoek brengen is dus niet verboden of zo, maar het is gewoon de kostprijs van zo'n treinticket dat een beetje een hinderpaal is.  Als Ohama hier in Koriyama in een ziekenhuis zou zijn opgenomen, waren ze zeker eens langs geweest.


Na het regenseizoen in Japan, begint de zomer.  Dat is de periode dat er in de steden verschillende matsuri (festivals) plaats vinden.  In Koriyama is er sinds gisteren het énumé matsuri.  De vrouw (Kimiko is zelf Japanse) en de kinderen (Ami, is een meisje van 10 en Amon, jongen van 9) van Sanjay Pareek hebben ons meegenomen naar het centrum en hebben ons rondgeleid op het festival.
enume matsuri met Ami en Amon
Ge kunt het een beetje vergelijken met de kermis bij ons, maar zonder de grote attracties.  Er zijn veel kleine kraampjes met spelletjes voor de kinderen en kraampjes met eten.
tako (=inktvis) in een bol
Wij hebben met Ami en Amon een origami vogeltje gevouwen dat zelfs zijn vleugels kan bewegen!!
origami vouwen origami vogel
In één grote straat wordt er een uur lang gedanst door de werknemers van bedrijven die in Koriyama gevestigd zijn.
dans in de straat
De belangrijkste ‘hapening’ is de verkiezing van de mooiste katoemé (zomer-kimono voor vrouwen).  Er liepen daarom heel veel vrouwen en meisjes rond in zo’n kimono en met de typische Japanse schoenen.
yukate zijn zomer-kimono's voor vrouwen
Nadien werden we uitgenodigd door Sanjay en zijn vrouw om te eten.  Wij wilden natuurlijk Japans eten, dus werd het een Japans restaurant.  We hebben verschillende gerechten besteld, zodat we eens van alles konden proeven.  Ik moet zeggen dat het echt suuuper lekker was.
En dan dé ‘event’ (alee voor mij toch) van de dag :o) : ik heb meerdere keren inktvis gegeten !!!  Dat heeft hier totaal niks te zien met die caoutchoue gefrituurde ringen die ge bij ons eet.  Hier is dat echt lekker klaar gemaakt en eetbaar.  Ze gebruiken het redelijk veel als ingrediënt, want ze zijn er precies nogal verzot op.  Er worden ook andere delen van de inktvis gebruikt, niet alleen die ringen zoals bij ons.


Sinds vrijdag hebben we een tweede fiets, die we gekregen hebben van Yuki (hij gebruikt die niet, want hij komt altijd met de auto naar de unief).  En we hebben ook een kaart van Koriyama bemachtigd, als da niet kei-goe is dan weet ik het niet ;o)  In ieder geval kunnen we nu zelfstandig naar de winkel gaan en moeten we niet elke keer iemand vragen om ons te voeren.  Het is ongeveer een kwartiertje fietsen naar Ion Town (zo wordt de plaats genoemd waar we ook woensdag naar de winkel zijn geweest. Er zijn daar heel veel verschillende winkels en onder andere een supermarkt).  We hebben er vier uur over gedaan om in twee winkels alles te zoeken wat we nodig hadden :D  Eerst zijn we de 100 Yen Plaza binnen geweest.  Dat is een winkel waar alles 100 Yen (= 0,70 euro!!) kost.  Zaaaalige winkel dus :D  We hebben er alle twee een hoed gekocht tegen de zon.  Vooral als we op de fiets zaten, hadden we heel veel last van de warmte… Daarna zijn we naar de supermarkt geweest om eten te kopen.
(Op de derde foto ziet ge de Japanse handtekeningen die ze verkopen in de 100 Yen Plaza, waar ik een tijdje geleden al iets over verteld heb)
met de fiets in Koriyama 100 Yen Plaza handtekeningen in de 100 Yen Plaza


We proberen elke dag 5 woordjes Japans te leren om toch iets te kunnen zeggen tegen de mensen.  We lopen ook altijd rond met onze boekskes.  Vandaag in de winkel zochten we zoetzure saus…pff ni te vinden natuurlijk.  Ikke naar zo’n verkoopster met mijn boekske en ik vroeg haar: “amaj (=zoet) soeppaj (=zuur) soosoe (=saus)”.  En wonder boven wonder verstond ze mij!! Voila zo hebben we ook weer zoetzure saus :o)
zoetzure saus bemachtigd!!

We willen ook graag de Japanse keuken leren, maar we weten natuurlijk totaal niet hoe we alles moeten klaar maken.  Dikwijls zien we in de winkel dingen die er goed uitzien, maar omdat we niet weten hoe we het moeten klaar maken kopen we het maar niet.  De vrouw van Sanjay heeft wel voorgesteld om ons vanalles te leren.  Ik ben benieuwd… Ik denk dat we daar nog wel een paar keer uitgenodigd worden… :o)Zondag hebben Siao, Shota en Hiromi ons meegenomen naar een groot meer buiten Koriyama, omdat wij zo ‘gezaagd’ hadden om ergens te kunnen gaan zwemmen nu het zo heet is.  Het meer (=mitzoe-oemi) waar we naartoe gereden zijn, ligt toch een half uurtje rijden van Koriyama, en is het tweede grootste in Japan.  Het was echt super goe om in het water te zijn.  Er was redelijk veel volk, net zoals aan de Belgische kust als het ne keer schoon weer is.
meer waar we zijn gaan zwemmen meer
Eens dat we uit de stad reden, is er hier echt heel mooie natuur.  Heel veel groen, maar ik denk dat dat komt omdat het regenseizoen net voorbij is.  Op de foto's ziet ge ook dat er middelhoge bergen zijn.  Waar het dan een beetje plat is, zijn er rijstvelden.

Aan het meer hebben we een 'Japans ijsje' gegeten.  Dat zijn fijngemalen ijsblokken, waar ze dan een smaakstof opgieten.  Ge kunt dan kiezen uit verschillende smaken.  Het is te vergelijken met een instant-waterijsje of zo...alleen moet ge het redelijk snel opeten, want op het einde hebt ge zo nogal een brij in uw potteke :o)
ijsje eten

Daarna zijn we een beetje verder gereden naar een bierbrouwerij (ze kennen ons hier al ;o)).  We hebben daar van het lokale bier geproefd en ik moet zeggen dat ze hier wel goe bier hebben.  Niet zo’n hele zware als bij ons, maar wel bier met smaak en geen afwaswater…
Daarna hebben we nog een Japans “kasteel” bezocht.  Dat is dus een gebouw in traditionele Japanse stijl.
kasteel

Note: 0/5 - 0 vote(s).
Syndication :

Précédent - Suivant - Retour à la liste des messages

Laisser un commentaire

Kikooboo.com (Carnet de voyage / blog gratuit et Assistant de voyage) recommande Get Firefox!
 Publicité : pub-wwfpub-greenpeacepub-amnesty